2009. május 6., szerda

A musical leírása

E musical méltán szerzett hírnevet magának, hiszen a nemzetközi alkotógárda mindent elkövetett annak érdekében, hogy a lehető legszínvonalasabb módon teremtsék újra a már-már klasszikusnak számító történetet.
A szerelemmel és borzongással alaposan átszőtt történet hol másutt játszódhatna, mint Erdélyben, a vámpírok hazájában, méghozzá a XIX. században. Abronsius professzor és vámpírvadász megérkezik ifjú asszisztensével egy kicsiny fogadóba, s innen indul az összes bonyodalom: Alfréd (a filmjében maga Polanski alakította ezt a szerepet), az asszisztens beleszeret a fogadós lányába, Sarah-ba, aki viszonozza is érzéseit, azonban mindeközben a rejtelmes vámpírvilág is vonzza, hívja magához. Mikor meghívót kap a vámpírok báljára, akkor kezdődik csak az igazi felfordulás - a lendületes és látványos musical még azokat is magával ragadja, akik inkább fokhagymapártiak, és nem kedvelik különösebben az öröklétben veszteglő vérszívókat.
A darab bejárta már szinte az egész világot, mindenhol zajos sikert aratva, így nem csoda, hogy a nyári bemutató után a Magyar Színház úgy döntött, újra elhozza nekünk az éjszakai szárnyasokat. Nevetésre, borzongásra, egyszóval remek szórakozásra készülhet, aki ellátogat a Vámpírok báljára.

Nincsenek megjegyzések: